v2023.03: Descoperă cele mai recente îmbunătăţiri aduse platformei Archibus

În cea mai recentă versiune, Archibus introduce integrarea cu Mapsted, îmbunătățiri ale BIM Viewer și îmbunătățiri ale aplicației mobile OnSite.

Toate aceste noutăţi completează versiunea anterioară a Archibus, care a consolidat integrările cu Autodesk și a adăugat capacitatea de a utiliza datele de ocupare de la senzorii VergeSense.

Capabilități îmbunătățite de orientare pentru angajaţi şi vizitatori, access la noi perspective pentru îmbunătăţirea planificării spaţiului și gestionarea activelor, și o experiență simplificată pentru gestionarea activităţilor de mentenanţă.

Conform raportului Eptura Workplace Index 2023 pentru primul trimestru al anului 2023, înregistrările vizitatorilor au înregistrat o creștere de 35% față de anul precedent, iar rezervările de săli au crescut cu 76%.

Această creștere a traficului, împreună cu schimbările necesare pentru adaptarea  la noile moduri de lucru, pune din ce în ce mai mult accent pe importanța orientării în spațiu, în special pentru vizitatorii care nu sunt familiarizați cu configurația spațiilor de lucru sau a campusurilor cu mai multe clădiri. Prin integrarea cu Mapsted, Archibus permite acum utilizatorilor o navigare interioară intuitivă, facilitând localizarea și identificarea birourilor sau altor puncte de interes atât pentru angajați, cât și pentru vizitatori.

În privinţa activităţilor operatorilor de clădiri, a echipelor sau a rolurilor responsabile cu planificarea spațiilor, îmbunătățirile aduse platformei Archibus prin integrarea Mapsted deblochează noi capabilităţi pentru o mai bună înțelegere a nevoilor actuale și viitoare legate de spații.

Pentru echipele de întreținere, prezența în birouri este strâns corelată cu volumul de comenzi de lucru și inspecții ale echipamentelor. Prin împuternicirea tehnicienilor de a-și atribui singuri comenzi de lucru și prin facilitarea procesului de colectare a informațiilor esențiale despre întreținere, aceștia putând acum introduce toate datele necesare folosind dispozitive mobile în loc să aștepte să revină la calculatoarele din birou, actualizările aduse platformei Archibus permit acestora să abordeze aceste responsabilități mai eficient.

Actualizările aduse BIM Viewer includ îmbunătățiri în ale experienței de utilizare: mai puține ferestre pop-up și o mai bună utilizare a spațiului ecranului, acțiuni cheie disponibile într-un meniu contextual accesibil printr-un clic dreapta, menit să simplifice navigarea şi lucrul cu modelele mari. Documentele suplimentare de construcție (PDF, DWG și IFC) pot fi vizualizate acum direct din BIM Viwer pentru a simplifica fluxurile de lucru.