v.2024.02: Cele mai recente îmbunătățiri și noi capabilități aduse platformei Archibus

În cea mai recentă versiune, Archibus introduce integrarea cu Eptura Visitors și prezintă noi îmbunătățiri în Web Central, Workplace, BIM Viewer și Smart Client.


Rezervarea sălilor din Microsoft Outlook pe web

Angajații pot rezerva spații din Microsoft Outlook pe web.

Până în prezent, utilizatorii Archibus au avut posibilitatea de a rezerva spații folosind Microsoft Outlook, Archibus Workplace și Archibus Web Central. Acum, cea mai recentă integrare permite angajaților să rezerve spații în Outlook versiunea web. Microsoft 365 Outlook Web Access (OWA), cunoscut și sub numele de Outlook pe web, este versiunea web a Microsoft Outlook. Aceasta oferă o modalitate convenabilă de a accesa emailul, calendarul și alte funcții direct dintr-un browser web.

În cadrul Microsoft 365 Outlook Web Access, utilizatorii pot filtra spațiile în funcție de locație, aranjamentul sălii și capacitate, asigurându-se că găsesc sala cea mai potrivită pentru întâlnirea lor. Nu este necesară instalarea de software suplimentar, deoarece funcționează perfect dintr-un browser web utilizând OWA.

Integrarea cu Eptura Visitor

V.2024.02 oferă o nouă modalitate pentru clienții Archibus de a gestiona securitatea clădirilor.

Integrarea Archibus cu Eptura Visitor permite clienților să își securizeze clădirile și să simplifice experiența vizitatorilor. Angajații pot adăuga vizitatori prin Microsoft Outlook pentru a iniția fluxul de primire al vizitatorilor, permițând preînregistrarea participanților externi. Datele despre vizitatori și utilizarea spațiului sunt menținute pe ambele platforme. Această integrare oferă, de asemenea, informații despre utilizarea sălilor de întâlniri fără a fi necesari senzori, deoarece înregistrările vizitatorilor indică utilizarea sălilor. Mai mult, orice actualizări sau anulări efectuate în Archibus Workplace sunt sincronizate automat cu Eptura Visitor, asigurând acuratețea informațiilor privind întâlnirile. Acest lucru simplifică sarcinile administrative și îmbunătățește eficiența generală.

Web Central

 • Performanță îmbunătățită pentru Consola de Mentenanță la încărcarea datelor.
 • Timp de încărcare îmbunătățit pentru Consola de Spațiu. În testele interne, utilizând baza de date standard HQ, implementată într-un mediu Archibus SaaS, timpul de încărcare a Consolei de Spațiu a scăzut de la aproximativ 8 secunde la aproximativ 4 secunde.
 • Performanță îmbunătățită la încărcarea arborilor de navigare cu mai mult de 200 de noduri.

Workplace

Continuarea eforturilor de îmbunătățire a accesibilității.

Funcționalități noi:

 • Tipărirea planurilor de etaj din pagina „Căutare persoane și locuri”.
 • Organizatorii de întâlniri pot verifica disponibilitatea participanților pentru data și ora selectate (ex. Pictogramă verde = Participantul este disponibil).
 • Filtrarea sălilor de întâlniri disponibile după „Tipul de aranjament al sălii”.
 • Îmbunătățiri de utilizare. De exemplu: Când căutați persoane, locurile rezervate sunt afișate înaintea locurilor permanente, deoarece există o șansă mai mare ca angajatul să stea în locul rezervat.

BIM Viewer

În cea mai recentă versiune a sa, Archibus permite suport limitat pentru modelele stocate în Autodesk Construction Cloud, cu funcționalitate limitată la modelele legate standard compuse din modelul principal, un model arhitectural legat și un model MEP/active legat.

 • Catalogarea Modelelor BIM: Crearea etajelor pentru nivelurile Revit care au active dar nu au camere.
 • Managerii de Spațiu, Active sau Mentenanță pot vizualiza și explora o vedere unificată a spațiului și modelelor de active stocate în Autodesk Construction Cloud. Aceștia pot localiza și evidenția camere, active, căuta active sau lucrări. Lucrând cu o vedere consolidată a clădirii, aceștia pot obține mai multe informații într-o manieră mai eficientă.
 • Managerii BIM pot înregistra modelele prin catalogarea în cloud a spațiilor și activelor, dintr-o vedere consolidată a modelului clădirii, fără a fi necesară încărcarea individuală a modelelor arhitecturale sau de active.

Smart Client

 • Metoda SmartClient Single Sign-On (SSO) suportă Relative Location Headers.
 • Extensia Smart Client pentru Revit suportă numele modelelor sau numele nivelurilor care conțin caracterul ‘-‘.
 • Managerii BIM pot acum crea etaje pentru nivelurile Revit care au active dar nu au camere.
 • La publicarea 2D, numele layerelor au denumiri intuitive și sunt create pe baza denumirilor categoriilor Revit.

Feedback-ul vostru influențează schimbările și îmbunătățirile pe care le aducem în Archibus

Multe dintre îmbunătățirile enumerate mai sus sunt un răspuns direct la sugestiile clienților noștri. Dacă aveți idei pentru îmbunătățirea Archibus, puteți fie să votați ideile existente, fie să trimiteți propria idee.

Accesați UserVoice Forum.
Pentru a consulta lista completă a îmbunătățirlor, modificărilor și problemelor cunoscute, accesați Archibus V.2024.02 Revision History