Cartea Tehnica a Cladirii este o solutie Add-On de la ARCHIBUS Solution Center - Romania

Investitorii si proprietarii de cladiri resimt necesitatea existentei pe piata romaneasca a unor instrumente de urmarire a proceselor de receptie, precum si a documentelor asociate acesteia, in urma aparitiei noilor reglementari in domeniul constructiilor, respectiv hotararea 343/2017. Astfel, Cartea Tehnica a cladirii trebuie completata de catre proprietar/ utilizator in maxim 6 luni de la 30/05/2017, cu aspectele aparute in timpul exploatarii acesteia.


DESCARCĂ BRIEF-UL APLICAȚIEI

De asemenea, Cartea Tehnica a Cladirii trebuie predata noului proprietar, acesta avand obligatia pastrarii si completarii acesteia. Pentru constructiile la care nu va fi intocmita si actualizata Cartea Tehnica, sanctiunea aplicata este amenda contraventionala, cuprinsa intre 10.000 si 20.000 RON.

BENEFICIILE UTILIZĂRII APLICAȚIEI


 • Sistematizarea tuturor documentelor (repository de documente electronice), clasificate dupa anu- mite criterii, cautare usoara, intuitiva a informatiei
 • Implementarea fluxurilor de circulatie si aprobare a documentelor
 • Implementarea unor notificari automate
 • Trasabilitate in procesul de receptie
 • Transferul facil al informatiei tehnice de la constructie la operarea cladirii

OBȚINE UN DEMO PERSONALIZAT


Ecran aplicatia Cartea Cladirii

Biblioteca virtuala de documente pentru Cartea Tehnica a Cladirii

Aplicatia web Cartea Tehnica a Cladirii dezvoltata de ARCHIBUS Romania va ofera posibilitatea de a administra toata documentatia cladirii, asa cum este cerut de lege. Documentele fizice (autorizatii, avize, planuri, etc) vor fi scanate si arhivate in aplicatie putand fi ulterior gasite cu usurinta. Cartea Tehnica a Cladirii cuprinde cele 4 capitole cerute de lege:

 • Capitolul A: Proiectare
 • Capitolul B: Executie
 • Capitolul C: Receptie
 • Capitolul D: Exploatare
 • Documentele sunt indexate dupa mai multe atribute, cum ar fi: numarul documentului, data emiterii, data expirarii, autoritatea emitenta, daca documentul este original sau copie, etapa din ciclul de viata al cladirii in care se genereaza, si altele. Pentru fiecare document pot fi furnizate formulare tip sau modele de completare. De asemenea, pot fi introduse informatii despre actele necesare emiterii respectivului document.
  Aplicatia furnizeaza si un model de Carte Tehnica a Cladirii in acord cu normativele in vigoare. In acesta, capitolele si subcapitolele sunt structurate in ordinea impusa de legislatie. In plus, structura este flexibila, permitand adaugarea-stergerea de capitole/subcapitole si documente. O structura de baza fixa, de capitole/subcapitole si documente este totusi impusa.

  Aplicatia Cartea Cladirii

  Facilitati de cautare a documentelor

  Documentele pot fi gasite cu usurinta, folosind diverse criterii de cautare, cum ar fi cladirea sau proiectul, categoria de document, referinta, descriere, sau alte atribute ale documentului cautat.

  Fluxuri Cartea Cladirii

  Fluxuri de lucru automate

  Conform cerintelor legale, la cele doua receptii ale cladirii (Receptia la terminarea lucrarilor si Receptia finala) sunt prevazute fluxuri de lucru pentru activitatile de notificare Comisie, aprobare, semnare si arhivare a Procesului-Verbal de Receptie. Aplicatia Cartea Tehnica a Cladirii automatizeaza circuitul de informatii si de documente in cadrul acestor fluxuri si ofera o trasabilitate a parcurgerii acestui proces, respectand cerintele legale curente.

  Aplicatia ofera posibilitatea de generare automata a Procesului-Verbal de Receptie si a Procesului-Verbal de Suspendare a Procesului de Receptie, completate partial, cu datele inregistrate in aplicatie.

  Identificare locatie fizica de amplasare a documentelor originale din Cartea Tehnica a Cladirii

  Aplicatia va pune la dispozitie functionalitati de localizare a documentului original: in ce cladire, etaj, camera, fiset si clasor se gaseste, astfel incat sa puteti avea acces la documentul original fara efort de cautare prin multitudinea de documente.

  Functionalitatea este bidirectionala: avand un document putem vedea locatia, unde exact se gaseste, si avand o locatie (depozit) putem vedea ce documente contine. Managementul inventarului de documente dispune si de o harta, pe care pot fi evidentiate diverse depozite de documente. Atat selectarea unui depozit, cat si a unui document, va duce la evidentierea pe harta a depozitului selectat, respectiv a depozitului din care face parte documentul selectat.

  Checklist - Cartea Cladirii

  Rapoarte si notificari; Document Checklist

  Aplicatia trimite alerte si notificari inaintea termenelor de expirare sau reautorizare a anumitor documente. De asemenea, printr-un cod de culoare, aplicatia scoate in evidenta care sunt documentele care lipsesc in cadrul Receptiei.

  Aplicatia permite definirea listelor de documente, cum ar fi Lista de documente necesare Receptiei la Terminarea Lucrarilor si Lista de documente necesare Receptiei Finale. Aceste liste pot fi consultate oricand, iar in functie de documentele atasate in aplicatie, un ecran checklist, ne anunta printr-un cod de culoare care sunt documentele care lipsesc (sau nu sunt inca atasate).
  Aplicatia furnizeaza si o serie de rapoarte, menite sa vina in intampinarea nevoilor dumneavoastra:

 • Raport cu termenul de expirare al Autorizatiilor de Construire, pe categorii;
 • Raport cu expirarea perioadelor de garantie pentru diverse constructii;
 • Raport cu prezentarea in paralel a informatiilor din Devizul General cu cele din Devizul General actualizat pentru diverse constructii;
 • Prezentarea Procesului Verbal de Suspendare si cauzele care au dus la aceasta. Raportul contine si informatii despe Proiectant si Executant.

 • Top
  Află cum poți crea o strategie aliniată la obiectivele organizației pentru optimiza costurile operaționale și a construi un mediu de lucru care să inspire angajații.
  DESCARCĂ PREZENTAREA
  TE-AI ABONAT CU SUCCES!
  ÎȚI MULȚUMIM PENTRU INTERES! NU UITA SĂ CONFIMI ABONAREA. PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII CONSULTĂ EMAILUL TRANSMIS PE ADRESA INDICATĂ.
  ÎNCHIDE
  AFLĂ PRIMUL NOUTĂȚILE!
  PENTRU A PRIMI ACTUALIZĂRILE ARCHIBUS PRIN EMAIL TE INVITĂM SĂ TE ABONEZI.
  ABONARE
  Prin bifarea acestei casete, declar că am citit și sunt de acord cu Politica de Confidențialitate a site-ului și doresc să primesc comunicări de la ARCHIBUS Solution Center - România. Sunt conștient că pot să mă dezabonez în orice moment.
  Copy link
  Powered by Social Snap