Certificare, audit si consultanta energetica pentru cladiri

Beneficii

ARCHIBUS Solution Center - Romania ofera servicii de audit, certificare si consultanta in ceea ce priveste performanta energetica a cladirilor.

  • Certificare, audit si consultanta energetica pentru cladiri
  • Calcul punti termice
  • Calculul eficientei termice a ferestrelor
  • Evaluarea Confortului Termic

ARCHIBUS Solution Center - Romania ofera servicii de audit, certificare si consultanta in ceea ce priveste performanta energetica a cladirilor.

Certificarea energetica a cladirilor, adica impunerea unei notari a eficientei lor energetice, este o tendinta mondiala azi.

In numeroase tari au avut loc decizii politice la varf privind realizarea de actiuni in vederea eficientizarii consumului energetic national, cladirile fiind o componenta principala a acestui consum. O astfel de actiune a fost motivata nu numai de preocupari legate de epuizarea rezervelor mondiale de combustibili fosili si de securitate energetica nationala, ci, in primul rand, de ingrijorari produse de consecintele la nivel global ale fenomenului de incalzire a planetei.

Prin masura obligativitatii certificarii energetice a cladirilor, Romania se conformeaza unei initiative legislative la nivel european, o parte cheie a acestei initiative fiind Directiva europeana pentru Performanta Energetica a Cladirilor (EPBD) din 2010.

Conform legislatiei romanesti, Metodologie de calcul al performantei energetice a cladirilor (Mc 001/1,2,3-2006 si MC 001/4,5-2009) certificarea energetica a unei cladirii se face prin calcul consumului energetic in conditii de ocupare si functionare standard ale cladirii (asset rating). Pentru acordarea notei energetice cladirii reale, etalonul de comparatie este “cladirea de referinta”.

In cazul auditului energetic, in afara notarii energetice a cladirii reale, se calculeaza note energetice si pentru variantele imbunatatite energetic ale acesteia, propuse de auditorul energetic. Pentru fiecare varianta de imbunatatire se face si un calcul economic al costului investitiei necesare si al duratei de recuperare a ei.

Solutia radicala pentru cladirile viitoare o reprezinta calculul eficientei energetice a cladirii inca din etapa de proiectare.


Sa ne cunoastem

Va intereseaza subiectele prezentate? Vreti sa aflati mai multe despre solutiile oferite? Ne putem intalni la sediul dumneavoastra sau la noi, sa vedem cum va putem fi de ajutor.


Suntem aici pentru dumneavoastra
Top
Află cum poți crea o strategie aliniată la obiectivele organizației pentru optimiza costurile operaționale și a construi un mediu de lucru care să inspire angajații.
DESCARCĂ PREZENTAREA
TE-AI ABONAT CU SUCCES!
ÎȚI MULȚUMIM PENTRU INTERES! NU UITA SĂ CONFIMI ABONAREA. PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII CONSULTĂ EMAILUL TRANSMIS PE ADRESA INDICATĂ.
ÎNCHIDE
AFLĂ PRIMUL NOUTĂȚILE!
PENTRU A PRIMI ACTUALIZĂRILE ARCHIBUS PRIN EMAIL TE INVITĂM SĂ TE ABONEZI.
ABONARE
Prin bifarea acestei casete, declar că am citit și sunt de acord cu Politica de Confidențialitate a site-ului și doresc să primesc comunicări de la ARCHIBUS Solution Center - România. Sunt conștient că pot să mă dezabonez în orice moment.
Copy link
Powered by Social Snap