Solutii ARCHIBUS pentru mentenanta: reduceti timpul, costul si efortul de intretinere

Solutii ARCHIBUS pentru mentenanta: reduceti timpul, costul si efortul de intretinere

In timp ce multi vad mentenanta doar ca pe mentinerea functionarii echipamentelor, o strategie de intretinere eficienta afecteaza de fapt totul: de la bugetul anual la clientul final care depinde de buna functionare a cladirilor, birourilor, echipamentelor, mobilierului si infrastructurii organizatiei.

Din pacate, procesele implicate in intretinere si reparatii sunt adesea mentinute intr-o retea de solutii informatice individuale, incomplete, tabele si procese complicate de aprobare, ceea ce impiedica resursele sa ajunga acolo unde este cea mai mare nevoie de ele. Comenzile de lucru raman neinchise, mentenantele preventive neexecutate se aduna, iar bugetele de mentenanata deraiaza.

ARCHIBUS descurca aceast “ghem” de aplicatii individuale, sincronizandu-le si  functionand integrat, intr-un un singur sistem, eficientizand intretinerea si determinand automatizarea si comunicarea digitala, ca o baza pentru o strategie de mentenanta eficienta.

Ce aplicatii optimizeaza operatiunile de reparatii si intretinere?

ARCHIBUS ofera trei aplicatii care optimizeaza intretinerea, grupate impreuna in cadrul ARCHIBUS Building Operations:

Aceste aplicatii functioneaza impreuna ca un singur sistem, cu date standardizate care se actualizeaza intre aplicatii. Fiecare aplicatie poate fi configurata pentru a se potrivi cu fluxul de lucru unic al organizatiei dvs.

Sa vorbim despre ce ofera fiecare dintre aceste aplicatii – problemele pe care le rezolva, cum functioneaza impreuna si cum ii permit organizatiei dvs. sa faca mai mult cu mai putin.

Mentenanta corectiva  (Lucrari la cerere): reactionati cu viteza si precizie

Mentenanta corectiva (Lucrari la cerere): reactionati cu viteza si precizie

Mentenanta corectiva simplifica si automatizeaza gestionarea comenzilor de lucru, facilitand astfel depunerea, urmarirea si inchiderea acestora. Cuvantul-cheie aici este corectiv, ceea ce inseamna ca aplicatia Mentenanta corectiva permite organizatiilor sa reactioneze rapid si eficient la probleme neprevazute.

Beneficiile Mentenantei corective

 • Simplificati lucrul la distanta prin comenzi de lucru mobile. Atribuirea comenzilor de lucru personalului intern si extern se face printr-o aplicatie mobila ce le permite sa actualizeze rapid si sa inchida ordinele de lucru direct din teren.
 • Urmariti termenii de executie (SLA) si automatizati restul procesului. Economisiti timp si evitati confuzia prin automatizarea proceselor. Definiti SLA-urile, iar sistemul trebuie sa aloce si sa urmareasca ordinele in functie de cine este responsabil pentru executie/aprobare, timpul de raspuns asteptat si multe altele.
 • Cresteti transparenta prin vizualizarea centralizata a comenzilor de lucru. Verificati starea tuturor comenzilor de lucru intr-o singura consola centrala pentru a elimina redundantele si a pastra coerenta alocarii resurselor umane. Vizualizati comenzile de lucru dupa tipul acestora, monitorizati personalul tehnic, urmariti programarea task-urilor.
 • Informati tehnicienii cu ajutorul istoricul de mentenanta al echipamentului. Istoricul activitatii pentru fiecare echipament este documentat astfel incat personalul sa poata identifica un anumit comportament si sa actioneze pe baza informatiilor din reparatii anterioare.
 • Monitorizati si imbunatatiti activitatea prin Business Intelligence. Evaluati rezultatele si urmariti tendintele cu ajutorul analizelor. Urmariti costurile pe luna, pe cladire, dupa tipul de problema sau per echipa. Urmariti orele de lucru, timpul de raspuns si performanta cu tablouri de bord simple ce ajuta managerii sa identifice cu usurinta si sa investigheze valorile exceptionale.

In timp ce aplicatia Mentenanta corectiva optimizeaza comenzile de lucru urgente si neprevazute, aplicatia Mentenanta preventiva permite organizatiilor sa implementeze un plan de intretinere pe termen lung,  mai eficient din punct de vedere al costurilor.

________________________________________________________________________________________

Doriti mai multe informatii despre solutiile ARCHIBUS pentru mentenanta?

Solicita oferta ARCHIBUS

Mentenanta preventiva (Intretinere): preintampinati problemele  de utilizare a echipamentelor si instalatiilor

A interveni doar atunci cand un activ se intrerupe din functionare este un proces costisitor si care necesita un efort intensiv. Reparatiile sunt mai scumpe decat intretinerea programata in mod regulat, defectiunile sunt disruptive si precoce, iar a astepta ca ceva sa se defecteze va multiplica daunele si costurile. Acest lucru duce la esecuri operationale, pierderi de resurse si ore suplimentare de munca.

Mentenanta preventiva ofera un instrument digital pentru planificarea, automatizarea si rafinarea programelor pentru intretinerea echipamentelor, prevenind astfel aparitia problemelor si evitand intreruperea din functionare.

Beneficiile Mentenantei preventive

La fel ca si Mentenanta corectiva, aplicatia de Mentenanta preventiva permite posibilitatea lucrului la distanta, cu echipamente mobile, oferind un flux de lucru transparent, automatizare si metrici/analize strategice de performanta.

Mentenanta preventiva (Intretinere): preintampinati problemele de utilizare a echipamentelor si instalatiilor

Mentenanta preventiva ofera, de asemenea, instrumente suplimentare de planificare ce permit organizatiilor sa fie mai proactive. Astfel, cu ajutorul acestei aplicatii veti putea sa:

 • Reduceti defectiunile operationale cu ajutorul planificarii automate. Decideti cat de des doriti sa se produca diverse lucrari de intretinere, coordonati programele planificate de intretinere si asigurati-va ca cele mai critice active obtin atentia de care au nevoie.
 • Creati un program care sa reflecte prioritatile si sa imbunatateasca rezultatele. Gestionati intretinerea preventiva intr-un planificator interactiv. Reorganizati activitatea in functie de prioritati, prin optimizarea intretinerii si a bugetelor si stabilirea programelor de munca bazate pe disponibilitatea fortei de munca.
 • Imbunatatiti procesul de luare a deciziilor pe baza datelor financiare si operationale. Monitorizati indecsii pentru a evalua activitatea de intretinere pe baza de costuri, viteza de raspuns, perioada de timp, nivel critic pentru operatiuni, ore de lucru si multe altele. Urmariti tendintele in mentenanta pentru a proiecta nevoile viitoare, stabiliti referinte de performanta in mentenanta si ajustati planul de intretinere in consecinta.

________________________________________________________________________________________

Doriti mai multe informatii despre solutiile ARCHIBUS pentru mentenanta?

Solicita oferta ARCHIBUS

Evaluarea starii de uzura: evaluati-va nevoile!

Aplicatia de Evaluare a starii de uzura face exact ceea ce spune: ofera instrumente pentru evaluarea starii cladirilor si a echipamentelor. Intretinerea eficienta depinde de o apreciere in cunostinta de cauza a activelor care necesita atentie. Evaluarea starii de uzura evita munca inutila si identifica nevoile urgente prin colectarea datelor de stadiu si facandu-le accesibile in sistem.

Evaluarea starii de uzura: evaluati-va nevoile!

Beneficiile Evaluari starii de uzura

Evaluarea starii de uzura  aliniaza atat mentenanta preventiva, cat si cea la cerere, cu nevoile reale, in urmatoarele moduri:

 • Identificati deficientele inainte ca starea echipamentului sa se deterioreze complet. Captati problemele din timp pentru a limita uzura si pentru a extinde ciclurile de viata ale activelor.
 • Accesati cu usurinta informatiile de stare actualizate. Survey-urile mobile colecteaza rapid informatii despre starea activelor dvs., astfel incat datele actualizate privind starea pot fi centralizate si analizate.
 • Sustineti nevoile cu date concrete. Justificati solicitarile de resurse cu date obiective si exacte asupra conditiei activelor. Demonstrati modul in care costurile sunt asociate cu masurile corective.
 • Reducerea riscului de incalcare a cerintelor legale si a conformitatii. Evaluati cu usurinta ce echipament respecta standardele privind conditiile de functionare si ajustati programele de intretinere pentru a reduce expunerea legala si riscul de neconformitate.

________________________________________________________________________________________

Doriti mai multe informatii despre solutiile ARCHIBUS pentru mentenanta?

Solicita oferta ARCHIBUS

Optimizati intregul proces de mentenanta

Reactionati rapid cu aplicatia Mentenanta corectiva, bugetati si planificati cu Mentenanta preventiva, evaluati nevoile cu Evaluarea starii de uzura si centralizati datele din toate cele trei aplicatii intr-o strategie de intretinere coerenta.

Informatiile sunt distribuite in aplicatiile ARCHIBUS, iar rapoartele va ajuta sa dezvoltati un program de intretinere care reduce timpul, costul si munca de intretinere. Impreuna, aceste aplicatii conecteaza toate partile interesate si va asigura ca fluxul de lucru pentru mentenanta are loc cu transparenta, responsabilitate si viteza.

 

Top
Află cum poți crea o strategie aliniată la obiectivele organizației pentru optimiza costurile operaționale și a construi un mediu de lucru care să inspire angajații.
DESCARCĂ PREZENTAREA
TE-AI ABONAT CU SUCCES!
ÎȚI MULȚUMIM PENTRU INTERES! NU UITA SĂ CONFIMI ABONAREA. PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII CONSULTĂ EMAILUL TRANSMIS PE ADRESA INDICATĂ.
ÎNCHIDE
AFLĂ PRIMUL NOUTĂȚILE!
PENTRU A PRIMI ACTUALIZĂRILE ARCHIBUS PRIN EMAIL TE INVITĂM SĂ TE ABONEZI.
ABONARE
Prin bifarea acestei casete, declar că am citit și sunt de acord cu Politica de Confidențialitate a site-ului și doresc să primesc comunicări de la ARCHIBUS Solution Center - România. Sunt conștient că pot să mă dezabonez în orice moment.
Copy link
Powered by Social Snap